Nieuwsbrief Food & Agri | mei 2019
Nederland behoort tot de koplopers in de Food & Agri sector. Deze snel ontwikkelende innovatieve sector is altijd in beweging, maar door de hoeveelheid regelgeving is het een van de meest gereguleerde sectoren. Wij weten de weg door al deze regels, we informeren u en staan u met advies en begeleiding bij. Ook delen we onze kennis graag met u. Daarom treft u hierbij de nieuwsbrief Food & Agri aan, met het laatste nieuws uit de sector overzichtelijk voor u op een rij gezet.  
 
Exit varkenshouderijen? Concept-Subsidieregeling sanering varkenshouderijen gepubliceerd

Op 30 april 2019 heeft de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de concept-Subsidieregeling sanering varkenshouderijen, bedoeld voor varkenshouders die geuroverlast veroorzaken voor omliggende woningen en hun bedrijf willen beëindigen, aan de Tweede Kamer gezonden.

Lees meer >
 
Code Aanprijzing Gezondheidsproducten onderdeel van de Nederlandse Reclame Code

Vanaf 1 februari 2019 maakt de Code Aanprijzing Gezondheidsproducten deel uit van de Nederlandse Reclame Code. De Stichting Reclame Code bestaat reeds 50 jaar en beoogt de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van reclame te waarborgen. Reclame is iedere openbare en directe dan wel indirecte aanprijzing van goederen, diensten of denkbeeld. De Stichting heeft een onafhankelijke commissie, de Reclame Code Commissie. De Reclame Code Commissie toetst of reclame voldoet aan de NRC.

Lees meer >
 
Big data in de landbouw: de juridische uitdagingen

Big data is een slimme koppeling tussen data en software. Hiermee kan een grote hoeveelheid informatie op snelle en efficiënte wijze worden gekoppeld en toegepast. Dit biedt kansen, ook voor de agrarische sector. Het delen van big data biedt kansen en mogelijkheden maar brengt ook risico's met zich mee. In dit artikel leest u meer hierover. 

Lees meer >
 
Arbeidsrecht Congres 2019 en WNRA lunch 

Op 25 juni organiseert team Arbeidsrecht van Boels Zanders het jaarlijkse Arbeidsrecht Congres in Theaterhotel De Oranjerie in Roermond. Het congres is uitermate geschikt is HR-professionals, HR-directeuren, legal counsel en ondernemers die te maken hebben met HR-(beleids)zaken. Meld u kosteloos aan en neem deel aan een middag volledig in het teken van de actuele (en toekomstige) ontwikkelingen in het Arbeidsrecht. Onze specialisten bespreken belangrijke thema’s en gaan graag met u in gesprek over de juridische gevolgen voor uw organisatie of uw manier van werken. Bezoek onze website om u aan te melden.

Lees meer >
 
Kunnen wij u van dienst zijn?

Heeft u een vraag aan team Food & Agri? Neem dan contact op met teamleider Ralph Geelen

+31 (0)88 30 40 131
geelen@boelszanders.nl

Toon Boels Zanders op de kaart

Hier uitschrijven