Nieuwsbrief Food & Agri | september 2019
Nederland behoort tot de koplopers in de Food & Agri sector. Deze snel ontwikkelende innovatieve sector is altijd in beweging, maar door de hoeveelheid regelgeving is het een van de meest gereguleerde sectoren. Wij weten de weg door al deze regels, we informeren u en staan u met advies en begeleiding bij. Ook delen we onze kennis graag met u. Daarom treft u hierbij de nieuwsbrief Food & Agri aan, met het laatste nieuws uit de sector overzichtelijk voor u op een rij gezet.  
 
Update pilot cameratoezicht slachthuizen

Het afgelopen jaar is er veel aandacht geweest over het (verplicht) cameratoezicht bij slachthuizen. Wat nu de stand van zaken is met betrekking tot dit cameratoezicht wordt in dit artikel uiteen gezet.

Lees meer >
 
NVWA heeft niet onrechtmatig gehandeld in Fipronil-incident

De Fipronil-affaire van twee jaar geleden heeft voor veel pluimveehouders geleid tot aanzienlijke schade. Al eerder werd bekend dat de gedupeerden niet door de Staat zullen worden gecompenseerd. Hierop heeft de Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO), samen met 124 individuele pluimveehouders, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aansprakelijk gesteld voor de door hen geleden schade. Hoe dat verliep leest u hier.

Lees meer >
 
De langverwachte PAS-uitspraken: snijdt de Raad van State de wetgever de pas af?

Op 29 mei 2019 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State de langverwachte einduitspraken gedaan in een aantal beroepsprocedures aangaande het Programma Aanpak Stikstof. In de uitspraken heeft de Afdeling een streep gezet door het PAS als toestemmingsbasis voor activiteiten. Ook de vrijstelling voor beweiden en bemesten is volgens de Afdeling in strijd met de Europese Habitatrichtlijn. Deze uitspraak heeft grote gevolgen voor veehouderijen. Wat precies leest u hier.

Lees meer >
Kunnen wij u van dienst zijn?

Heeft u een vraag aan team Food & Agri? Neem dan contact op met teamleider Ralph Geelen

+31 (0)88 30 40 131
geelen@boelszanders.nl

Toon Boels Zanders op de kaart

Hier uitschrijven